Samlade länkar om konsumenträtt

Allmänna Reklamationsnämnden

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) är en myndighet som avgör tvister mellan konsumenter och företag. Arn är opartiska och ger inte råd i enskilda ärenden.

Till allmänna reklamationsnämden

 

 

Konsument Europa

Deras uppgift är att ge dig som konsument information och råd när du handlar varor och tjänster utanför Sverige inom EU, Norge och Island. Tjänsten är helt och hållet kostnadsfri.

Till Konsument Europa

Konsumentverket

Konsumentverket arbetar med tillsyn, kontroller, information, kunskapsbyggande, omvärldsbevakning och internationella frågor för att konsumenter ska kunna göra medvetna val och inte råka illa ut när de köper varor eller tjänster.

Till Konsumentverket

Hallå konsument

Hallå konsument är en rikstäckande upplysningstjänst som samordnas av Konsumentverket. Hit kan du vända dig med frågor om köp av varor och tjänster, reklamationer, att handla hållbart och annat som du som konsument behöver hjälp med.

Till Hallå konsument

Konsumenternas.se

Webbplatsen är gemensam för Konsumenternas Bank- och finansbyrå och Konsumenternas Försäkringsbyrå. Det är två stiftelser som ger alla privatpersoner oberoende fakta och vägledning inom bank-, finans- och försäkringsområdet.

Till konsumenternas.se

Telekområdgivarna

Telekområdgivarna ger opartisk och kostnadsfri hjälp till konsumenter om abonnemang för tv, telefoni och bredband.

Till Telekområdgivarna

Sveriges konsumenter

Sveriges Konsumenter är en obunden, demokratiskt förankrad, ideell organisation som står på din sida. Dom kämpar för alla konsumenters självklara rätt till skydd, inflytande och möjlighet att göra medvetna och hållbara val.

Till Sveriges konsumenter

Råd och Rön

Råd & Rön är en bra tidning för dig som vill förenkla din vardag. Den ger dig klara och raka besked om varor och tjänster. Har du Råd & Rön behöver du inte ägna så mycket tid åt att kartlägga och undersöka vad som passar dig bäst i det överväldigande utbudet.

Till Råd och Rön

Plånboken i Sveriges Radio

Plånboken är din hjälpande röst i vardagsekonomin. Här blandas lyssnarnas frågor till experter med matnyttiga reportage. Varje vecka pratas det om sånt som påverkar hushållsekonomin och oss som konsumenter. Här hittar du ekonomijournalistik som alla förstår. För ekonomi är viktigt!

Till Plånboken i Sveriges Radio

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!