Bra att tänka på vid köp på nätet

Bra att tänka på vid köp på nätet

Ibland går det fel vid köp på nätet och då är det lätt att det uppstår frustration. Eftersom våra certifierade nätbutiker ska följa våra krav är vi angelägna om att få veta om så inte sker.

Vänligen lämna in ett tips till oss via formuläret nedan så följer vi upp det med nätbutiken som ditt tips avser. Viktigt att veta är att Trygg E-handel främjar en god ton på nätet. Därför reserverar Trygg E-handel sig från att hantera tips/ärenden i det fall där någon av parterna använder ett oacceptabelt språk eller på annat sätt agerar kränkande. Vi vill även rekommendera att ni besöker Hallå konsument som har en sida med relevant information om att handla på nätet.

Till Hallå konsument

Här kommer några tips

Kontrollera vilket företaget som du ingår avtal med.

Det ska finnas tydliga kontakt- och företagsuppgifter till det företag som står bakom nätbutiken. I vissa fall är det företag som tillhandahåller nätbutiken inte samma företag som du ingår avtal med. Kontrollera alltid vilket företag som är din avtalspart och hur du kan komma i kontakt med företaget om du har några frågor om ditt köp eller vill ångra eller reklamera ditt köp.

Kontrollera vilka villkor som gäller för ditt köp.

Villkoren för ditt köp regleras av tvingande lagstiftning (t.ex. ångerrätt och reklamation), företagets allmänna köpevillkor och övrig information som företaget lämnar på webbsidan, t.ex. information om priser och rabatter.

Kontrollera vilka leveransalternativ som finns och om det tillkommer kostnader.

Läs igenom företagets villkor för leverans och om ditt köp innebär några tillkommande kostnader. Företaget är skyldigt att ge dig tydlig information om alla tillkommande kostnader och du ska uttryckligen godkänna dessa för att du ska bli bunden att betala, t.ex. frakt som tillkommer till din beställning.

Kontrollera din beställning.

Kontrollera alltid din beställning innan du slutför ditt köp så att de uppgifter och eventuella tillval du gjort är korrekta.

Juridiska processer

Svensk Distanshandel AB som äger varumärket Trygg E-handel har inte behörighet att driva en juridisk process mot en e-handlare som inte sköter sig. Vårt starkaste påtryckningsmedel är att vi kan frånta e-handlaren rätten att vara certifierad av Trygg E-handel. Trygg E-handel ställer som krav att en e-handlare måste följa beslut som kommer från ARN.

Samlade länkar om konsumenträtt

Vi har samlat några viktiga länkar där du kan läsa mer om vilka rättigheter du har som konsument. Det är både handfasta tips och rekommendationer på hur du både skall förebygga och agera vid problem.

Till länkarna 

Tipsa oss

Ibland går det fel vid köp på nätet och då är det lätt att det uppstår frustration. Eftersom våra certifierade nätbutiker ska följa våra krav är vi angelägna om att få veta om så inte sker. Vänligen lämna in ett tips till oss via formuläret nedan så följer vi upp det med nätbutiken som ditt tips avser.

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!