Volvo Car Mobility
Bodil Eriksson
Bodil Eriksson
CEO

Ta tillbaka staden! Hur fler människor kan köra färre bilar

Scen: Kongresshallen 2020
Från: 14:30 Till: 15:00
Lägg till i kalender2020-03-05 14:30:002020-03-05 15:00:00Europe/StockholmVolvo Car Mobility - Bodil ErikssonTa tillbaka staden! Hur fler människor kan köra färre bilar Kongresshallen 2020Svensk Digital Handelnoreply@dhandel.seevent

Ta tillbaka staden! Hur fler människor kan köra färre bilar

Den bil-centrerade staden är ett utdaterat ideal. En bil står i snitt stilla 95 procent av tiden och då tar den upp drygt 13 kvadratmeter. Samtidigt som WHO rekommenderar att varje invånare ska ha 9 kvm yta per person, kan de bästa städerna idag erbjuda 2 kvm. Att ändra vår relation till bilen är en av de största utmaningar som mänskligheten och världens städer står inför. Genom att utnyttja kraften i delningsekonomin finns alla förutsättningar att minska antalet bilar och skapa en hållbar framtid – utan att ge avkall på rörlighet och med ökad livskvalitet.

Om Bodil Eriksson

Bodil är CEO för M | Volvo Car Mobility, ett fristående dotterbolag till Volvo Cars. 2017 fick Bodil uppdraget att utveckla en ny, digital mobilitetstjänst i världsklass som gör det möjligt för fler människor att röra sig fritt, meningsfullt och hållbart. Efter en framgångsrik lansering av M i Stockholm/Uppsala fortsätter utrullningen där Göteborg och Malmö står näst på tur.

Mellan 2012 och 2017 har Bodil haft ledande positioner som Executive Vice President på Volvo Cars, bland annat som ansvarig för att positionera Volvo Cars som ett premium brand och öka försäljningen på den amerikanska marknaden. Med tidigare erfarenhet från roller som vice VD i ledande konsumentbolag som Apoteket Hjärtat, SCA och Axfood driver Bodil sina team efter mottot: “The future is made by those who strike both boldly and mindfully”

LinkedIn

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!