Lunds Universitet
Klas Hjort
Klas Hjort
Docent

Vägen mot lönsamma och hållbara returer

Scen: G4
Från: 13:00 Till: 13:50
Lägg till i kalender2021-10-28 13:00:002021-10-28 13:50:00Europe/StockholmLunds Universitet - Klas HjortVägen mot lönsamma och hållbara returerG4Svensk Digital Handelnoreply@dhandel.seevent

Vägen mot lönsamma och hållbara returer

D-Logistik kommer till D-Congress och fokuserar på returer. Den höga andelen returer inom vissa segment inom e-handeln har inte bara en negativ effekt på klimatet utan även en stor påverkan på lönsamheten. En hög returgrad pressar marginalerna och ger bland annat minskat utrymme för att investera och ställa om till mer hållbara transporter.

Klas Hjort och Daniel Hellström från Lund Universitet introducerar och summerar en session där Sveriges ledande leverantörer inom returer visar exempel på hur man tillsammans med e-handlare skapar förutsättningar för mer hållbara och lönsamma returer.

Sessionen leds av Svensk Digital Handels VD Per Ljunberg.

Om Klas Hjort

Klas är lektor och forskare vid ReLog (Retail Logistics) på Campus Helsingborg och medlem i ledningsgruppen för Centrum för Handelsforskning vid Lunds universitet. Klas forskning spänner över allt från returhantering och returprocessen till e-handelsdistribution och med ett allt större intresse och fokus på cirkulära affärsmodeller. Forskningen bedrivs i nära samarbete med industrin och andra intressenter både nationellt och internationellt.

LinkedIn

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!