Lunds Universitet
Daniel Hellström
Daniel Hellström
Docent

Vägen mot lönsamma och hållbara returer

Scen: G4
Från: 13:00 Till: 13:50
Lägg till i kalender2021-10-28 13:00:002021-10-28 13:50:00Europe/StockholmLunds Universitet - Daniel HellströmVägen mot lönsamma och hållbara returerG4Svensk Digital Handelnoreply@dhandel.seevent

Vägen mot lönsamma och hållbara returer

D-Logistik kommer till D-Congress och fokuserar på returer. Den höga andelen returer inom vissa segment inom e-handeln har inte bara en negativ effekt på klimatet utan även en stor påverkan på lönsamheten. En hög returgrad pressar marginalerna och ger bland annat minskat utrymme för att investera och ställa om till mer hållbara transporter.

Klas Hjort och Daniel Hellström från Lund Universitet introducerar och summerar en session där Sveriges ledande leverantörer inom returer visar exempel på hur man tillsammans med e-handlare skapar förutsättningar för mer hållbara och lönsamma returer.

Sessionen leds av Svensk Digital Handels VD Per Ljunberg.

Om Daniel Hellström

Daniel Hellström är docent och forskningsledare för ReLog (Retail Logistics) på Campus Helsingborg och är med i ledningen för Centrum för Handelsforskning vid Lunds universitet, ett tvärvetenskapligt spetskompetenscentra. Under Daniel Hellströms paraply finns ett brett spektra av spännande forskning inom logistik och handel. Hans forskning kan beskrivas i tre sammanlänkade områden: där den första relaterar till förpackningsdesign för hållbar utveckling, den andra till fulfillment och omnikanal, och den tredje till returhantering och cirkulär ekonomi. Hans forskning är till stor del tillämpad och bedrivits i samverkan med företag och myndigheter i ett internationellt sammanhang.

LinkedIn

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!