Marielle Jensen
Marielle Jensen

The Folklore Company

CTO

Vägen till en karriär inom e-handelstech

Scen: Women in Tech [at] D-Congress
Women in Tech [at] D-Congress
16:10-16:30
Gå till Women in Tech [at] D-Congress
Lägg till i kalender2022-04-27 16:10:002022-04-27 16:30:00Europe/StockholmThe Folklore Company - Marielle JensenVägen till en karriär inom e-handelstechWomen in Tech [at] D-CongressSvensk Digital Handelnoreply@dhandel.seevent

Vägen till en karriär inom e-handelstech

Digitaliseringen av näringsliv och samhälle sker i ett rasande tempo. IT-branschen skriker efter folk och Enligt World Economic Forum behöver 50 % av alla som jobbar omskola sig (re-skill) till 2025.  En av de färdigheter som efterfrågas i samband med skiftet är självledarskap. Hur kan man upskilla sig för att skaffa de nödvändiga kunskaperna man behöver för att jobba inom tech? Och vilken kunskap är det? Var börjar man? I den här panelen samtalar vi med tre kvinnor som tagit saken i egna händer och som idag jobbar med tech på olika sätt.

Marielle Jensen

Marielle är CTO på The Folklore Company, ett statup som förenar broderi med teknik. Hon har jobbat inom tech (utveckling och design) i ca 10 år och hamnade där lite av en slump. Ursprungligen var det tänkt att bli modedesigner men hon svängde om och studerade till spelgrafiker på högskolan. Mitt i utbildningen var det på fritiden hon formade sin kärlek till att koda och utan officiell utbildning har hon med åren samlat på sig väldigt bred kompetens och brukar kalla sig själv för “Full stack light”.

LinkedIn