Anna Enarsson
Anna Enarsson

Nexer

Marknad och Kommunikation

Sustainable Footprint med Footprint Data Management

Scen: Scen J1
Sustainability
10:30-10:50
Gå till Scen J1
Lägg till i kalender2022-04-28 10:30:002022-04-28 10:50:00Europe/StockholmNexer - Anna EnarssonSustainable Footprint med Footprint Data ManagementSustainabilitySvensk Digital Handelnoreply@dhandel.seevent

Sustainable Footprint med Footprint Data Management

Marknadens efterfrågan på företag och produkter som är miljömässigt ansvarsfulla och redovisar sitt ”footprint” ökar. Därtill kommer nya regulatoriska krav  och aktieägare och investorer som kräver mer än visioner, de vill se resultat.

Hur ska ni leverera på era ambitiösa hållbarhetsmål?

Footprint Data Management är en datadriven approach som innebär att inkludera hållbarhetsdata och “carbon footprint data” likt övrigt verksamhetskritiskt data, som tex produktdata och leverantörsdata i företagets Data Management-strategi.

Genom att arbeta med data strategiskt på en skalbar master data management plattform kan man få upp kvaliteten på data, samt skapa den transparens som krävs för att en organisation ska kunna arbeta med analys och datadrivna insikter.

Det handlar om ett mer Sustainable Footprint men också effektivare hållbarhetsrapportering och hur man kan omvandla regulatoriska krav och “compliance-krav” till affärsmöjligheter.

Anna Enarsson

Anna Enarsson är projektansvarig för konceptet Sustainable Footprint på Nexer. Hon har lång erfarenhet från affärsutveckling och kommunikation och brinner för digitalisering och teknik som hjälper människor.

LinkedIn