Sista beställningsdag innan jul

Vilken är sista beställningsdag om man vill vara säker på att få sina varor levererade innan jul? De senaste dagarna har vi fått frågor både från media och konsumenter om vad som gäller. Sannolikt kommer konsumenter från och med nu i ökad utsträckning än tidigare leta efter den informationen för att känna sig trygga med att handla julklappar på nätet.

Det är en annorlunda julhandel i år. Konsumenter uppmanas undvika trängsel i fysiska butiker vilket gör att julklappsinköpen i ännu större utsträckning än tidigare sker på nätet. Det innebär att trycket är extra stort på logistiken i år. Det gör det också än mer utmanande för e-handelsföretag att ange en sista beställningsdag innan jul.

Vilket som är den sista beställningsdagen varierar naturligtvis för varje företag och vi har i våra svar till media uppmanat konsumenter att vara ute i god tid och att leta i respektive webbutik efter vilka datum som anges som sista dag för beställning för leverans innan jul.

Den ökade uppmärksamheten i media kring julleveranser och dess frågor om sista beställningsdatum innebär sannolikt att konsumenter från och med nu i ökad utsträckning letar efter det när de beslutar vad och från vem de ska handla sina julklappar på nätet.

Vår rekommendation för att inte gå miste om kunder och försäljning i onödan är därför att så snart som möjligt tydligt kommunicera sista beställningsdag.

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!