Svensk Digital Handel

Sedan 1973 har föreningen Svensk Digital Handel varit intresseorganisation för digital handel i Sverige. Föreningen arbetar proaktivt med att framtidssäkra den digitala handel. Föreningens mission är att stärka den svenska e-handelns konkurrenskraft och visionen är att vartannat köp ska vara digitalt.

Föreningen Svensk Digital Handel har skapat D-Congress och byggt upp certifieringen Trygg E-handel. Sedan 2008 ägs dessa verksamheter av Svensk Handels helägda dotterbolag Svensk Distanshandel AB som föreningen också anlitar för att sköta föreningens kansli och operativa verksamhet.

Föreningen representeras av en namnkunnig styrelse med både lång och bred kompetens av digital handel: Freddy Sobin (Kicks), Catrin Folkesson (Coop Online), Tomas Kull (Mathem), Linn Tagesson (Babyshop), Joakim Eskilsson (H&M), Paul Fischbein (Hemmy), Fredrik Persson (Stadium), Hans Ohlsson (Ellos Group) samt Pauline Grindvall (My Perfect Day).

Till föreningen