Vi är Svensk Digital Handel

Svensk Digital Handel utvecklar tjänster och driver frågor som bidrar till en tryggare, smartare och mer lönsam digital handel i Sverige. Vi är ett helägt dotterbolag till Svensk Handel. Vi anordnar några av Sveriges mest spännande och intressanta event inom digital handel, bland annat Nordens årligen största – D-Congress på Svenska Mässan i Göteborg. Vi driver även Trygg E-handel, en certifiering för nätbutiker som säljer varor och tjänster på nätet. Vi samlar närmare 1000 företag som tillsammans arbetar för att utveckla den digitala handeln i Sverige.

Tillsammans med vår ägare Svensk Handel verkar vi för att utveckla dialog och samverkan i branschen och påverka de som sätter affärsförutsättningarna för digital handel i Sverige. Vi arbetar med att uppmärksamma politiker, myndigheter och massmedia om e-handelsföretagens marknadsförutsättningar med målbilden att förbättra för den digitala handeln i Sverige.

Svensk Digital Handel AB har sitt ursprung från Föreningen Svensk Digital Handel som startade 1973 som en intresseorganisation för handeln på distans i Sverige. Föreningen skapade D-Congress och byggde upp certifieringen Trygg E-handel. Sedan 2008 ägs dessa verksamheter av Svensk Handels helägda dotterbolag Svensk Digital Handel AB som också drev föreningens kansli mellan 2008 och 2021. Föreningen upplöstes i maj 2021.

Nyhetsbrev

Medarbetare

 
 

Styrelsen

 
 

 

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!