Stockholm, 27 augusti 2018 – Adyen, betalplattformen som används av världens ledande företag, kan idag dela med sig av insikter från en omfattande europeisk konsumentundersökning som ligger till grund för rapporten Retailbarometern som släpps i september.

Konkurrensen, eller kanske snarare samspelet, mellan e-handeln och den fysiska butiken är en av detaljhandelns mest omdiskuterade frågor. I en ny undersökning från Adyen framkommer nu att fler nordiska konsumenter föredrar att handla i butik än online. 33 procent av de svarande uppger att de föredrar att shoppa i en fysisk butik. Detta att jämföra med 25 procent som uppger att de föredrar att handla på nätet.

De främsta anledningarna till att de nordiska konsumenterna föredrar att handla i butik är att de vill kunna testa och känna på produkten (72 procent), jämföra färg och material (50 procent), kunna få produkten direkt (40 procent) och att undvika tid och kostnad för leverans (48 procent).

Detta är en trend som går att känna igen även i andra europeiska länder såsom Frankrike (38 procent vs. 30 procent) och Spanien (40 procent vs 28 procent). I Storbritannien (30 procent vs. 34 procent) och Tyskland (30 procent vs. 35 procent) är det däremot fler som föredrar att handla online än i butik.

Att lyckas hitta ett samspel mellan e-handeln och den fysiska butiken är nyckeln till framgång för dagens handlare. Det handlar om att skapa kundresor med både fysiska och digitala beröringspunkter. Genom att erbjuda möjligheter till att “klämma och känna” på produkten och kringgå långa leveranstider med kundresor genom flera kanaler kan handlare på ett skalbart sätt erbjuda en bättre upplevelse.

Ovanstående insikter är hämtade ifrån Retailbarometern, en undersökning gjord av Adyen. Resultaten kommer att presenteras tillsammans med Svensk Digital Handel 20/9. Mer information och anmälan hittas här >> 

Om undersökningen

Undersökningen utfördes av 451 Group på uppdrag av Adyen. Fler än 5000 konsumenter samt 500 företag i Tyskland, Spanien, Frankrike, Storbritannien och Norden har besvarat frågorna. I varje region frågades minst 1000 respondenter.

För mer information eller frågor:
Katarina Nordin
Marketing Manager, Adyen.
+46 (0) 70 759 68 21

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!