Nätmaten ger oss mer tid

VARDAGSHJÄLP. Att klicka hem maten på nätet frigör massor av tid och gör det lättare att få ihop vardagspusslet. Det har framför allt barnfamiljer i städer upptäckt. Det skriver Svensk Digitalhandels vd Jonas Ogvall.

Jag handlar mat på väg till eller från jobbet. På bussen, tunnelbanan eller spårvagnen kan jag beställa min mat och redan samma dag, eller dagen efter, få tunga kassar levererade direkt hem till min bostad. Vilken service detta är?

Att göra sin veckohandling i en fysisk butik tar tar minst en timme. Och om jag måste ha med mina barn, Gustav fyra år och Ingrid tre år, då kommer jag inte ens att få med mig allt på listan och dessutom tar det ännu längre tid att handla. För det finns ju inte bara mat i matbutiken; det är leksaker, böcker, grillar och en massa produkter som ska tittas på. Dessutom blir det gärna minst ett, och då snabbt påkommet, toalettbesök och självklart när vi är längst bort i mejeriavdelningen.

Och till alla handlare som tvekar: E-handeln med livsmedel har fått sitt genombrott. Det är dags att kliva på tåget.

Läs hela artikeln här >>