E-handlare ska ha installerat 3D-Secure innan årsskiftet

Du som e-handlare ska ha installerat och aktiverat stöd för 3D-Secure samt genomfört testtransaktioner före den 1 januari.

För att öka säkerheten för köp på nätet och som en del av EU:s regler kring kortbetalningar online (PSD2), bör du senast den 1 januari 2021 ha installerat säkerhetslösningen 3D-Secure. Svenska kortutgivare står under tillsyn av Finansinspektionen och måste följa gällande lagstiftning och därmed avvisa transaktioner som inte uppfyller kraven.

3D-Secure är en säkerhetsåtgärd, framtagen av kortutgivarna Visa och MasterCard, som innebär att kunden, utöver sina kortuppgifter, även ska ange ett lösenord vid köp på nätet.

 Med tanke på att hektiska shoppinghögtider som Black Friday och julhandeln ligger framför oss är det hög tid att få detta på plats redan nu, säger Bengt Nilervall, betalexpert på Svensk Handel.

Syftet med EU-direktivet är att öppna upp för konkurrens inom betalningsområdet och att skapa bättre förutsättningar för säkrare kortbetalningar.

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!