AI behöver programmeras med purpose

AI finns redan i många delar av våra liv som i telefonens kamera, SIRI och andra röstassistenter samt ansiktsigenkänning. Verkställande vice ordförande Margrethe Vestager, som talade på Svensk Digital Handels event D-Congress tidigare i år, var tydlig med att programmering av AI måste ske med purpose. Vilken framtid vill vi att ny teknik ska vara med och skapa? AI behöver stötta och programmeras utav respekt för samhället, människors fundamentala rättigheter och frihet.

Europaparlamentets särskilda kommitté för AI i en digital tidsålder har berättat om sina detaljer kring kommande arbete. Den 26 oktober kommer medlemmarna att träffa kommissionären för den inre marknaden, Thierry Breton, för att diskutera EU: s datastrategi. Följande dag kommer de att diskutera de framsteg som gjorts med kommissionens White Paper om AI med verkställande vice ordförande Margrethe Vestager. Under samma möte kommer de också att träffa en representant för OECD för att höra om gruppens initiativ om AI, inklusive Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI). Ungefär två veckor senare, den 9 november, kommer lagstiftare att prata med det tyska EU-rådets ordförandeskap samt med en företrädare för den tyska förbundsdagens AI Enquete-kommitté.

Läs kommissionens White Paper om AI

 

Lyssna på vad Margrethe Vestager pratade om på D-Congress 2020

 

 

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!