97 % av leksaker köpta på marknadsplatser möter inte EU:s säkerhetsregler

Enligt en ny rapport som släpptes den 17 juni av EU-föreningen Toy Industries of Europe (TIE), var det över 97 % av 193 leksaker som köpts via marknadsplatser för e-handel som inte levde upp till EU:s regler för leksakssäkerhet och 76% av de säkerhetstestade leksakerna ansågs farliga. Den fullständiga rapporten är inte tillgänglig, endast den verkställande sammanfattningen har publicerats, vilket lämnar öppna frågor om metodiken.

Föreningen uppmanar EU-lagstiftning att kräva att plattformar ska känna till och screena säljare från tredje part, reagera när olagliga produkter upptäcks och se till att de inte dyker upp igen (skyldighet att ta bort och se till att de inte säljs igen); och vidta proaktiva åtgärder för att säkerställa att farliga leksaker inte säljs i Europa. TIE hävdar att dessa mål kan uppnås i samband med lagen om digitala tjänster eller genom en översyn av produktsäkerhetsdirektivet.

Läs mer om rapporten

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!