Joanna Elmes är en av grundarna till nätapoteket Meds. Med kontoret dörr i dörr med lagret i Västbergas industriområde kraftsamlar de för att bli störst i Sverige.

Startupbolaget Meds (NTL) är ett av de senaste tillskotten bland Sveriges nätapotek. Planen är att utmana apoteksjättarna och konkurrenten Apotea med snabba gratisleveranser och med fokus på mobilen.

Precis som Apotea (NTL) har Meds ett litet kontor i centrala Stockholm, men det är inte där arbetet utförs. I en stor lagerlokal i Västbergas industriområde hittar man bolagets drygt 30 anställda.

Tillsammans med vd:n Björn Thorngren och teknikchefen Adham Shawwaf står Joanna Elmes som grundare för Meds. Affärsidén kom ursprungligen från Björn Thorngren som hörde av sig till Joanna Elmes när hon under en kort tid arbetade som e-handelskonsult på Accenture.

”Jag hade gått i de banorna tidigare. Jag hade kämpat ganska hårt för de stora jättarna men det gick ganska trögt. Nu såg jag en chans att få göra det på mitt sätt. Jag hade ett krav och det var att få med mig Adham”, säger hon.

Joanna Elmes är i grunden farmaceut, vilket hon bestämde sig för att bli när hon för flera år sedan satt på balkongen och läste tidningsannonserna. Efter att hon var klar med studierna blev hon anställd på Apoteket AB där hon direkt blev inblandad i bolagets e-handelssatsning 2006.

Läs hela artikeln

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!