Hallå där Pernilla Nyrensten, VD på RevolutionRace!

Pernilla Nyrensten, VD på RevolutionRace, som vann D-Award 2019.

Förra året delade Svensk Digital Handel ut priset D-Award för första gången. Priset går till det företag som mest driver den digitala handeln framåt under året. Vinnare blev RevolutionRace som tillverkar och säljer friluftskläder.

Hur kändes det att vinna D-Award 2019?

“Det var jätteroligt och ett kvitto för hela teamet att vi tänkt rätt. De flesta jobbar med återförsäljare men vi har gått direkt till konsument och har en direkt dialog med kunderna i våra sociala medier. Och det är inte många som gjort.”

Hur har året varit?

“Jättebra. Senaste räkenskapsåret har vi vuxit 40 procent, speciellt på marknader som var små förra året, till exempel Nederländerna, Österrike, och Danmark. I mars lanserade vi även i Polen och Tjeckien, och nu är vi på väg in i USA.”

Du är en av talarna på D-Congress 2020. Vad kommer du att prata om?

“Jag kommer prata mycket om oss som varumärke. Vad som sticker ut, hur vi involverar kunderna i vår produktframtagning, och hur vi tänker när vi går in på nya marknader.”

Juryns motivering

I en konservativ bransch med hög prisbild har Pernilla och Niklas Nyrensten visat att det går utmärkt att sälja färgglada snygga egenproducerade outdoorkläder med bra passform till ett rimligt pris, utan att tumma på kvaliteten. Genom att ta kontroll över hela värdekedjan och via sociala medier involvera kunderna i produktutvecklingen och marknadsföringen har RevolutionRace skapat ett koncept som de framgångsrikt rullar ut i hela världen. Ett koncept som gör dem till ett av Sveriges snabbast växande och mest lönsamma e-handelsföretag.

Läs mer om D-Congress 2020

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!