Hållbara e-handelsleveranser.

Den 22 oktober hade vi vårt event D-Logistik i Göteborg där fokus var hållbara e-handelsleveranser. Är kunderna villiga att betala för klimatneutrala leveranser? Hur kan e-handelskedjans alla aktörer samverka för att nå FN:s klimatmål? Och vad kan vi i Sverige lära oss av hur Amazon jobbar med sitt last mile-erbjudande samtidigt som vi hittar nya hållbara leveransalternativ där kunden är i centrum? Detta och mycket mer talades det om på årets D-Logistik.

Se talarna 2019

 

Några takes från dagen

Vi skickar 30% luft varje dag i paketleveranser. Vi skulle kunna ta bort var tredje lastbil per dag om vi blir bättre på att anpassa förpackningen till varans storlek. ● 6 av 10 har valt bort en nätbutik pga. bristande leveransalternativ. ● Amazons tidigare logistikchef i Europa tror att Polen kommer vara Amazons nästa steg (2020) men att Norden dröjer ett tag. ● DHL rekommenderar alla e-handlare att fråga vilka åtgärder och effekter transportföretag de funderar på att anlita ser i sitt miljöarbete. ● MEDS logistikchefs första uppgift var att lösa leverans på en timme efter beställning inom Stockholms innerstad. ● Airmee talade om vikten av att se last mile som en viktig del av kundresan och inte bara som en kostnad.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om branschen och våra kommande event.

Nyhetsbrev

Fastighetsägarna Stockholm

Christoffer Börjesson

Airmee

Elin Härén

Seven Senders

Thomas Garnesson

Last Mile Experts

Marek Rozycki

MEDS

Marcus Ramstrand

DHL Freight (Sweden)

Ulf Hammarberg

Generic

Jonas Jegerborn

Logtrade

Fredrik Svedberg

Ellos Group

Mathias Parkhagen

PostNord Sverige

Peter Hesslin

ICAx

Samuel Young

Intelligent Logistik

Hilda Hultén

Svensk Digital Handel

Per Ljungberg

Några ord från våra deltagare.

”Why is the last mile so important? Well this is what the customer remembers. If the parcel arrives damaged, late or the wrong item, that’s what gives you a bad customer perception.”

F.d. logistikchefen Amazon CEP & E-commerce Last Mile Specialist Marek Rozcycki

“Last mile är ju på allas läppar. Och det borde inte vara allt för långt bort från autonoma leveranser och autonom logistik. Sen är robotisering superintressant såklart.”

Samuel Young, Head of ICAx på ICA Gruppen. 

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!