Det unika med D-Congress är det fysiska mötet – vår plan för 2021

Den 11 mars 2021 samlas återigen e-handelsbranschen i Sverige på Svenska Mässan i Göteborg för D-Congress. Det är vårt huvudspår. Men framtiden är oviss. Det vi vet är att D-Congress styrka är det fysiska mötet, vi kommer inte ersätta det med digitala alternativ. Sätter Coronapandemin stopp för en mässa i mars, flyttar vi D-Congress till 2 juni 2021.

D-Congress är Nordens största och ledande e-handelsevent och dess främsta styrka är att nästan alla från den svenska e-handelns ekosystem är där. Allt från grundare och ledare för de främsta e-handelsföretagen till de leverantörer som medverkar i utvecklingen av dessa företag. Ni är många som vittnar om att det är på D-Congress man ska vara om man vill knyta nya e-handelskontakter i Sverige. D-Congress är inte D-Congress om det inte vore för den fantastiska utställningen på dagen och branschfesten på kvällen. Därför anser vi inte att det är ett alternativ att genomföra D-Congress digitalt.

Utgå från 11 mars men boka också den 2 juni

D-Congress genomförs årligen på torsdagen i vecka 10. Det är vårt huvudspår även 2021, det vill säga 11 mars 2021. Men vi är väl medvetna om den osäkerhet som råder inför våren 2021 och följer självklart Folkmyndighetens rekommendationer. Om indikationen i början av januari är att det blir svårt att genomföra en större mässa i mars, flyttar vi fram D-Congress till den 2 juni. Boka därför in både den 11 mars och den 2 juni för D-CongressSvenska Mässan i Göteborg. Senast i början av januari beslutar vi vilket datum som gäller.

Årets huvudtalare är världsledande inom Trust

Våra planer för D-Congress 2021 presenterades på PartnerDay i Göteborg respektive Stockholm tidigare i höst. Då berättade vi också om årets tema: ”Tillit – vägen till tillväxt i en värld av ovisshet”. Temat hade vi uppe för diskussion redan för ett år sedan, men är än mer relevant nu hösten 2020. Tillit är grunden till den svenska strategin för hantering av Covid-19. Tillit är också förutsättningen för att lyckas i relationen mellan leverantörer och e-handlare. Och tillit är framförallt en förutsättning för att få lojala konsumenter. Men hur skapar man tillit?

Vår huvudtalare på D-Congress 2021, Rachel Botsman, är världsledande på Trust och skriver själv på sin sajt: ”I’m fascinated by how trust enablesus to navigate uncertainty, place our fate in people and take leaps into the unknown”. Vi intervjuade Rachel inför PartnerDay och delar av den intervjun och summering av våra tankar inför D-Congress 2021 kan du se i filmen nedan:

 

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!