D-Studio 2021

 

Spännande samtal från den 28 oktober

I år sände vi live från D-Studio i Svensk Handels monter. Häng med på korta, men förhoppningsvis insiktsfulla, samtal med keynotes, talare, besökare och partners.

Tillsammans formar vi framtidens handel

Malin Winbom, COO på Svensk Handel och Per Ljungberg, VD på Svensk Digital Handel om varför årets tema "Tillsammans formar vi framtidens handel" var så självklart nu när vi åter kan träffas på Svenska Mässan i Göteborg.

Starta filmen

Optimizely och Knowit om ny start-up & nya kundbeteenden

Fredrik Marcus, CD på Knowit om den svagaste länken och om deras egen start-up, Zizr, med mål att lösa returutmaningarna. Mårten Bokedal, CMO på Optimiely ger dig tre saker du behöver fokusera på här och nu för att gå från att vara transformativ till adaptiv och därmed möta nya kundbeteenden.

Starta filmen

PostNord om leveranser inom second-hand & Adyen om D-Congress

Peter Hesslin, e-handelschef på PostNord, intervjuas i vår studio på D-Congress där han berättar om vilken del logistiken han anser har i second-handutvecklingen. Martin Carlsson på Adyen berättar om vikten av sömlösa betalningar och varför de är en återkommande premiumpartner till D-Congress.

Starta filmen

HUI om Digital Mathandel & exkluderade målgrupper för apotek

Jonas Arnberg, VD på HUI Research och Emma Hernell, vVD, ledde var sin panel på D-Congress. Här delar de med sig om Foodoras dark store och varför vissa varumärken säljer mer på nätet än andra. Emma säger att frågan om exkluderade målgrupper kommer att bli större i takt med apotekens digitala utveckling.

Starta filmen

CLOSER och Svensk Digital Handel om definitionen av fossilfri leverans

Josephine Darlington på Closer jobbar med att öka transporteffektiviteten i samhället. tillsammans genomförde vi en work-shop på temat ”fossilfria leveranser” med 10 logistikföretag och 10 e-handelschefer. Här berättar vår VD Per Ljungberg och Josephine mer om hur den gick till och nästa steg.

Starta filmen

Vår VD & iBoxen – konsument i fokus vid utveckling av postboxar

iBoxen bygger just nu upp en rikstäckande infrastruktur i hela landet med leveransboxar som står utomhus och öppna för alla transportörer. Markus Trautmann, kommunikationschef iBoxen diskuterar tillsammans med Per Ljungberg, vår VD, varför paketboxar är ett sådant hett ämne just nu.

Starta filmen

Rachel Botsman – hyllad Keynote ger hands-on kunskap om att bygga tillit

Rachel Botsman, expert på tillit, Oxford University, dig ny kunskap om tillit som hon inte delade med sig av i sitt hyllande tal på D-Congress. Delarna du behöver ha med i en tillitsstrategi, hur du kan se att tilliten tryter, nya befattningar som Chief Trust Officers med mera.

Starta filmen

Cellbes VD om transformation och vikten av ”tillsammans”

Tillsammans skapar affärer och ett av våra kärnvärden, inleder Charlotte Nordén, VD för Cellbes, intervjun med. I samtalet ligger fokus på en organisation i transformation. Den har nyligen gjorts om på grund av pandemin samtidigt som resan från postorderföretag till renodlad e-handlare har fortsatt.

Starta filmen

E-handelsprofil från Wellstreet & rådgivare till Bambuser om e-handelns utveckling

Simon Saneback är e-handelsprofil och medgrundare till Wellstreet som investerar i nordiska start-ups som Bambuser, där han är rådgivare. Vi pratar om den svenska e-handelsscenen och om D-Congress. En sak är att D-Congress är ett event som sticker ut på det sättet att det faktiskt görs affärer här.

Starta filmen

Svensk Digital Handel & SAS Institute ska göra analys, data och AI till grundkompetens

SAS Institute är världens största privatägda mjukvarubolag. Stefan Borensjö från SAS arbetar specifikt med retail. SAS Institute och Svensk Digital Handel har skapat ett partnerskap med vision att göra grunderna i analys, data och AI till en grundkompetens. Här berättar Stefan om kommande kurs.

Starta filmen

Certifieringen Trygg E-handel skapar tillit

Anne Bardeman jobbar med vår certifiering Trygg E-handel. Då tillit är viktigt för företag idag, undrar man ju om vår certifiering hjälper till? Vi går igenom vad certifieringen ger och processen för att bli certifierad vilket visar var det då oftast briser på e-handlarnas webbsidor.

Starta filmen

Cervera om hur de ökade försäljningen från 90 MSEK till 550 MSEK på 18 månader

Cerveras e-handel var bra sätt när Nic Staeger, e-handelschef, klev in. Men CTOn sa att ”vi har en racerbil men ingen förare”. Nic har förändrat mycket. Nu är inköparna analytiker och trendspanare. Lärdomar han delar med sig av är att vara good enough och att ha ödmjukhet inför varumärkesbyggandet.

Starta filmen

Arbete i EU som påverkar e-handel; det här händer nu

Sofia Stigmar, jurist vid Svensk Handels Brysselkontor, i vår studio på D-Congress; ”7 av 10 lagar och regler som påverkar svenska e-handelsföretag beslutas i EU. Den viktiga frågan om plattformsansvar är just nu i ett kritiskt skede."

Starta filmen

Säkerhetsexperten om cyber-hygien

Nina Jelver, säkerhetsexpert på Svensk Handel, om cyber kriminalitet. Ransom ware eller utpressningsvirus, blir allt vanligare. Mörkertalet är stort och 86 procent av företag som utsatts betalar. Här får vi tips till stora och mindre företag om hur man kan skydda sig.

Starta filmen

Så påverkar beslut i EU om plattformsansvar dig som e-handlare

Att sälja produkter via marknadsplatser blir allt vanligare. Nu tar EU fram en ny lag som kräver att de tar ansvar för det som säljs via dem då många varor är under all kritik. Det andra är handlar om konkurrens på lika villkor. Här berättar Mats Hedenström, chef näringspolitik, Svensk Handel, mer.

Starta filmen

Bianca Ingrosso inför CAIAS vinst av D-Award 2021

Bianca Ingrosso, medgrundare till CAIA, vann D-Award 2021. Priset utser det e-handelsföretag som har bidragit mest till att utveckla den e-handeln i Sverige det gångna året. Här pratar vi med Bianca och de andra nominerade; Maya Delorez och Sellpy.

Starta filmen

Kate Ancketill – Keynote om framtidens handelstrender

Här är ett samtal om vägen framåt mot lönsamma och hållbara returer, Dark Stores som förändrar gatubilden i London just nu och The Metaverse som trendar starkt. Kate delar också med sig om vad hon anser att du behöver fokusera på nu för att framtidssäkra företaget.

Starta filmen
Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!