Vilket företag har bidragit mest till att driva den digitala handeln framåt i Sverige 2019?

D-Award är ett pris från Svensk Digital Handel som instiftades 2019. Det sker ett urval bland företagen som nomineras där en jury bestående av Svensk Digital Handels styrelse väljer ut tre kandidater. Vinnaren utses av deltagarna på D-Congress i Göteborg den 5 mars.

D-Award har instiftats för att uppmärksamma de svenska företag som bryter ny mark, som skapar kundupplevelser utöver det vanliga och som bidrar till att sätta svensk e-handel på den globala e-handelskartan.

Se filmen om de nominerade till D-Award tidigare år

Juryn består av Svensk Digital Handels styrelse

 Freddy Sobin (Kicks), Catrin Folkesson (Coop Online), Tomas Kull (Mathem), Linn Tagesson(Babyshop), Joakim Eskilsson (H&M), Paul Fischbein (Hemmy), Fredrik Persson (Stadium), Hans Ohlsson(Ellos Group) samt Pauline Grindvall (My Perfect Day)

 

Om D-Award

Nomineringsprocessen för att få fram de tre nominerade företagen inleddes i december 2018 via Svensk Digital Handels webbsida. Utifrån inkomna förslag valdes sex finalister ut av juryn*. Företaget DAYMAKER genomförde därefter i mystery shopping (under januari). Resultaten från mystery shopping i kombination med företagens ekonomiska resultat och juryns bedömning av hur väl företagen levde upp till prisets kriterier (se nedan) resulterade därefter i tre återstående kandidater.

Kriterier för D-Award

  • Företaget har genom nya innovationer och nya lösningar brutit ny mark och drivit den digitala handeln med varor i Sverige framåt
  • Företaget har utvecklat erbjudanden som genomsyrar alla företagets kanaler och som skapar en komplett kundupplevelse utöver det vanliga
  • Företaget har varit mycket framgångsrikt internationellt och bidragit till att sätta svensk e-handel på den globala e-handelskartan

På D-Congress den 7 mars fick över 2000 deltagare chansen att rösta på en av de tre kandidaterna som sedan presenterades under en prisceremoni på D-Congress stora scen.

* Juryn består av styrelsen i Svensk Digital Handel

 

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!