Avslöjandet bekräftat: Ica har tecknat ett avtal med brittiska Ocado

Nu är det klart! Ica har tecknat avtal om en ny e-handelslösning med brittiska Ocado. 600 miljoner kronor investeras i en helautomatiserad e-handelslösning.

Nu bekräftas affären.

– Nu lägger vi grunden för nästa generations e-handelserbjudande och vid får en viktigt pusselbit på plats för att förverkliga våra digitala ambitioner för hela Ica Gruppen. Vi har i dag branschens mest effektiva processer för fysisk handel, och genom det här avtalet kan vi skapa de mest effektiva lösningarna även för e-handel, säger vd Per Strömberg.

600 miljoner investeras i projektet 2018-2022. 2021 kommer Ica att byta till Ocados e-handelsplattform och 2022 byggs ett helautomatiserat lager i Stockholmsområdet.

Avtalet ger Ica exklusivitet på lösningen i Sverige samt i de baltiska länderna förutsatt att Ica lever upp till uppsatta tillväxtmål.

– Ica är redan framgångsrika och innovativa, men med Ocados smarta plattform får Ica-butikerna möjlighet att ge ännu bättre service, bekvämlighet och värde till sina kunder, säger Luke Jensen, vd för Ocado soultions.

Till artikeln

 • Svensk Distanshandel AB
  Drottninggatan 56
  411 07 Göteborg
 • Svensk Digital Handel
  Regeringsgatan 60
  111 56 Stockholm
 • Svensk Handel
 • Trygg E-handel
Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!