Avslöjandet bekräftat: Ica har tecknat ett avtal med brittiska Ocado

Nu är det klart! Ica har tecknat avtal om en ny e-handelslösning med brittiska Ocado. 600 miljoner kronor investeras i en helautomatiserad e-handelslösning.

Nu bekräftas affären.

– Nu lägger vi grunden för nästa generations e-handelserbjudande och vid får en viktigt pusselbit på plats för att förverkliga våra digitala ambitioner för hela Ica Gruppen. Vi har i dag branschens mest effektiva processer för fysisk handel, och genom det här avtalet kan vi skapa de mest effektiva lösningarna även för e-handel, säger vd Per Strömberg.

600 miljoner investeras i projektet 2018-2022. 2021 kommer Ica att byta till Ocados e-handelsplattform och 2022 byggs ett helautomatiserat lager i Stockholmsområdet.

Avtalet ger Ica exklusivitet på lösningen i Sverige samt i de baltiska länderna förutsatt att Ica lever upp till uppsatta tillväxtmål.

– Ica är redan framgångsrika och innovativa, men med Ocados smarta plattform får Ica-butikerna möjlighet att ge ännu bättre service, bekvämlighet och värde till sina kunder, säger Luke Jensen, vd för Ocado soultions.

Till artikeln

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!