Hallå Arne och Per

Varför startar Svensk Digital Handel Veckans Brief?

Författare

Svensk Digital Handel

Artikelns längd

2min

Dela artikel

Hallå Arne och Per – varför startar Svensk Digital Handel Veckans Brief?

Per: Kanske klyscha, men handeln förändras snabbare än någonsin tidigare. När vi precis börjat förstå vad social commerce är, börjar stora delar av retailvärlden tala om the Metaverse. Hänger man inte med från start så blir man heller inte bjuden till festen senare.  Vi vill göra det lättare för dig som verkar inom e-handeln i Sverige att hänga med i omvärldsbevakningen?

Vad kommer Veckans Brief innehålla?

Arne: Vi kommer varje torsdag välja ut 8-10 artiklar, poddar och rapporter som vi tycker är extra intressanta, främst från utländska källor, som vi länkar till och kommenterar med några meningar. Veckans Brief kommer sedan också utgöra grund för våra spaningar på fredagar där vi också kompletterar med vad vi fångat upp i möten och annat den senaste veckan.

Hur ser era medievanor ut när det gäller retailmedia, vilka källor kan vi förväntas oss artiklar från?

Arne: Jag skannar av ett 30-tal källor varje morgon, och självklart har jag några favoritsajter jag följer lite extra. Förutom de svenska så handlar det till exempel om Vouge Business, Modern Retail och Techcrunsch för att nämna några. Och så följer jag även The Guardiens filk om retail för att få lite extra koll på det senaste från the UK.

Per: På morgonen fokuserar jag på de svenska dagstidningarna, retailmedia bevakar jag främst på kvällar och det är väl också upp emot ett 30-tal sajter som jag har bland mina bokmärken. Jag gillar bland annat Forbes Retail och Retail Dive, men försöker också bevaka den kinesiska och asiatiska techscenen via Pandalily och RetailNews Asia.

Vilka är era favoritpoddar?

Per: Jag missar sällan Framtidens E-handel och Den Digitala Draken. Självklart lyssnar jag också på E-handelstrender och Detaljhandelspodden regelbundet. Sen skummar jag igenom vad ca 15 internationella e-handelspoddar tar upp, men det blir ganska sällan jag lyssnar igenom hela avsnitt. Men The Jason & Scot Show har Arne en gång i tiden introducerat mig till. Och så försöker jag hänga med i Modern Retails podd.

Arne: Det blir främst svenska poddar. Framtidens e-handel, E-handelstrender, Detaljhandelspodden, Breakit och Market headlines.