Nordic Retail Summit 2022

Ett nytt event där vi tillsammans med talare i världsklass tar grepp om fyra megatrender som kommer att forma morgondagens handel. Välkommen till Stockholm Waterfront Congress Centre den 6 oktober.

Läs mer

Författare

Svensk Digital Handel

Artikelns längd

5min

Dela artikel

Svensk Handel presenterar stolt Nordic Retail Summit. Ett nytt event där vi tillsammans med talare i världsklass tar grepp om fyra megatrender som kommer att forma morgondagens handel. Välkommen till Stockholm Waterfront Congress Centre den 6 oktober 2022.

Svensk Digital Handel är en del av Svensk Handel och tillsammans driver vi Sveriges ledande e-handelsevent – D-Congress i Göteborg. Många har länge efterfrågat ett retailevent i Stockholm med minst lika starkt innehåll som på D-Congress. Nu finns det. Tillsammans med Svensk Handel har vi utvecklat ett nytt eventformat som vi är supernöjda med.

Nordic Retail Summit bygger på fyra megatrender. Varje megatrend presenteras först av en internationell keynote och följs sedan upp av panelsamtal med några av de främsta företrädarna för handeln i Sverige. Eventet är gratis för medlemmar i Svensk Handel och Trygg E-handlare samt subventionerat för partners till Svensk Handel och Svensk Digital Handel.

Se programmet och läs mer om Nordic Retail Summit

Boka din biljett


 

Anders Borg, tidigare finansminister

 

MEGATREND 1: Geopolitiska utmaningar på den internationella arenan

Varje dag påminns vi om hur oförutsägbar världen är. Geopolitiska risker kommer allt högre upp på dagordningen. Förmågan att anpassa sin verksamhet till en värld av ovisshet blir allt viktigare för alla inom handeln. Sveriges tidigare finansminister Anders Borg inledningstalar om vilka geopolitiska utmaningar handeln möter och hur dessa kan bemötas. Därefter väntar ett panelsamtal med:

 • Björn Lindblad, VD Mio
 • Sofia Larsen, VD Svensk Handel
 • Lena Sellgren, chefsekonom Business Sweden
 • Anders Borg, tidigare finansminister

Ytterligare paneldeltagare tillkommer


 

MEGATREND 2: Den perfekta staden – handeln i vår urbana framtid

Henriette Vamberg, Partner och Managing Director på det världsledande stadsforskning- och designkonsultföretaget Gehl CPH, trendspanar kring handelns framtid i den urbana staden. Hos Gehl leder hon transformationen mot bättre städer i en tid av digitalisering, befolkningsökning och klimatkris. Med utgångspunkt från Henriette Vambergs trendspaning diskuterar en panel hur städer som är utrustade för dessa utmaningar kan skapas, och vilken roll handeln spelar. Panelen består av:

 • Freddy Sobin, VD Kicks
 • Jonas Karlén, VD Adlibris
 • Alexander Ståhle, grundare av Spacescape
 • Mats Fischerström, produktchef nShift

Ytterligare paneldeltagare tillkommer


 

MEGATREND 3: Den cirkulära ekonomin – nya affärsmodeller och innovation i handeln

Hur kan vi utveckla hållbara affärsmodeller och strategier för en cirkulär ekonomi? Tom Vangeneugden är Europachef på Patagonia, företaget som har som mission statement ”we’re in business to save our home planet”. För första gången talar han nu på ett event i Sverige. Tom Vaneneugdens presentation följs upp av ett panelsamtal med följande deltagare:

 • Lena Herder, Sverigechef IKEA
 • Eva Karlsson, VD Houdini Sportswear
 • Emma Garrote Fredman, Global Production and Sustainability Manager Gina Tricot
 • Sara Resvik​, VD Backing Minds

Ytterligare paneldeltagare tillkommer


 

MEGATREND 4: The Metaverse – konsumenttrender och handeln i ett digitaliserat samhälle

Vi lägger alltmer av vår tid online och för många unga blir det allt svårare att skilja sitt ”verkliga” liv från det liv de lever digitalt. Emma Chiu, global director på Wunderman Thompson Intelligence, talar om hur digitala tvillingbutiker och förändrade shoppingupplevelser banar väg för nästa generations handel – en handel som är intuitiv, uppslukande och engagerade. Detta diskuteras därefter i ett panelsamtal med:

 • Kunal Chopra, VD Frame
 • Wilhelm Sporrong, VD Gamifiera

Ytterligare paneldeltagare tillkommer

Se programmet och läs mer om Nordic Retail Summit

Boka din biljett


 

Klas Balkow, VD Axfood

 

Därför ska du gå på Nordic Retail Summit

”Handeln har alltid förändrats i snabb takt. Så även nu. De fyra megatrender som diskuteras under Nordic Retail Summit kopplar an till många av de möjligheter och utmaningar vår bransch kommer att möta under kommande år. Jag ser framemot att delta tillsammans med mina kollegor.”

Klas Balkow, VD Axfood


 

Boka dina biljetter redan idag!

Säkra din plats och köp biljett redan idag via länken nedan. Kom ihåg att det är gratis för dig som är medlem i Svensk Handel, eller som är certifierade Trygg E-handlare.

Se programmet och läs mer om Nordic Retail Summit

Köp din biljett


 

Branschgalan som korar handelns stjärnor

Dagen avslutas med Retail Award, branschgalan som sedan 2008 korat handelns stjärnor. Syftet är att under en helkväll lyfta fram, belöna och hylla framgångsrika personer, företag och satsningar i handel. I år, 2022, finns nio kategorier och finalisterna och vinnarna utses av namnkunniga jurygrupper.

Vinnarna kommer att presenteras och firas den 6 oktober på Retail Awards-galan, som anordnas på Stockholm Waterfront Congress Centre. En kväll vi lovar att du inte vill missa!

Läs mer och köp biljetter