Amazon har kontaktat flera nordiska logistikföretag, däribland Postnord, med en förfrågan om hur logistiken kan lösas när bolaget etablerar sig i Sverige.

Frågan om när Amazon ska lansera i Sverige har ständigt varit på tapeten i e-handelsvärlden det senaste halvåret, och nu ser det ut att närma sig. I mitten av juni stod det exempelvis klart att det amerikanska storbolaget har ansökt hos Finansinspektionen om att få hantera betaltjänster i Sverige. Amazon har nu varit i kontakt med Postnord om logistiken, kan Breakit berätta.

“De har kontaktat oss och vi har pratat om leveranserna, men de har inte avslöjat när de kommer till Sverige. Vi har ju redan tidigare sagt att vi tror att de kommer under 2018 och jag är fortsatt rätt säker på att det blir så,” säger Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman till Breakit.

Till artikeln

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!