Nu är Amazon här – välkommen till Sverige!

Nu har det hänt – Amazon har lanserat i Sverige. Breakit publicerade nyheten idag kl 07.10 på morgonen →

Svensk Digital Handel välkomnar Amazon till Sverige. Vi tror etableringen är bra för både konsumenter och den svenska e-handelsbranschen, så länge konkurrensen sker på lika villkor. Detta skrev vi om redan i augusti när nyheten om att det var på gång blev känd →

Vi är övertygade om att den ökade konkurrens som Amazons etablering kommer medföra en ännu starkare tillväxt för e-handeln i Sverige. Samtidigt sätter det ännu större press på våra svenska politiker att driva på inom EU för en ny lagstiftning för plattformsansvar. Vi räds inte konkurrens men vill att den ska ske på lika villkor. Vårt moderbolag Svensk Handel fortsätter att driva denna fråga väldigt aktivit – både här på hemmaplan och i Bryssel.

Många e-handelsföretag i Sverige har länge inspirerats av Amazon, är väl förberedda inför dess etablering i Sverige och är internationellt konkurrenskraftiga. Men Amazon kommer att pressa priserna ytterligare på svenska marknaden, vilket gör att det blir ännu tuffare inte minst för de detaljhandlare som kommer från den fysiska handeln, som kommit igång sent med e-handeln och inte lyckas integrera sina försäljningskanaler tillräckligt väl. Framförallt tror vi det blir tufft för många av dem som säljer produkter som är lätta att jämföra på nätet, t ex hemelektronik och prylar för hemmet.

Det framgår också på amazon.se att det bland annat är inom dessa kategorier de satsar nu inledningsvis.

Till Amazon

Nyhetsbrev

Varje månad skickar vi relevant och intressant information inom e-handel. Plus information om aktuella event, frukostmöten och andra tillfällen där branschen samlas. Starta din prenumeration idag!